
Fattoria La Parrina's kök
Medlem sedan: 2011-11-23

Presentation
Bara ett stenkast från den antika vägen Via Aurelia ligger Fattoria La Parrina, här har oljan och vinet alltid stått i centrum, från etruskernas tid till våra dagar. Gården har anor från början av 1800-talet, men det är under det senaste kvartsseklet som La Parrina förvandlats till en mångfacetterad och levande bondgård.
Gården drivs med en blandning av tradition och nytänkande. Den passionerade markisinnan Franca Spinola älskar sin jord och sitt bröd, men hämtar också idéer från hela världen som hon omsätter till ett eget språk. Den filosofin präglar också vinodlingen där internationella druvsorter som merlot och cabernet franc samspelar med traktens historiska druvor sangiovese, vermentino och ansonica.
- Maremma anses av dom flesta vinexperter som Toscanas kanske mest spännande vinområde idag. Och La Parrina går i spetsen med tradition och nytänkande, därför känns det extra kul att få bjuda med alla på en mat- och vinresa just dit, säger Bo Hagström.
Under ett par dagar i september besökte Bo Hagström Fattoria La Parrina och lagade sina favoriträtter tillsammans med stjärnkocken Roberto Foccardi. De lagade bl.a. Acquacotta ai funghi/Brödsoppa med svamp, Risotto allo zafferano con uova e pancetta/Saffransrisotto med ägg och bacon samt Pappardelle con ragù di pollo/Pappardelle med kycklingfilé.